Šta su hijaluronski fileri?

Hijaluronski fileri su supstance koje se ubrizgavaju pod kožu kako bi se korigovali nedostatci. Prvobitno su se za uklanjanje bora koristili kolagen i već svima poznati silikon. Vremenom je zbog neželjenih efekata i komplikacija primena kolagena i silikona izbačena. Danas se u svetu a i kod nas primenjuju hijaluronski fileri u čijoj se osnovi nalazi hijaluronska kiselina. Ona je prirodna supstanca koja se nalazi u vezivnom tkivu kože i čini je čvrstom, hidriranom i elastičnom. Kako starimo smanjuje se sposobnost vezivanja vode pa to vremenom rezultira stvaranjem sitnih bora a koža lica vremenom gubi na volumenu i svežini.

Usne 2

Kako deluju hijaluronski fileri?

Fileri su gelovi glatke konzistencije koji se sastoje od prirodne hijaluronske kiseline, normalnog sastojka kože, koja joj daje volumen i hidrira je. Nakon aplikacije hijaluronske kiseline ispod kože, vaša koža će povratiti volumen, a bore će nestati na potpuno prirodan nacin.

Koliko traje efekat filera?

S obzirom na to da radimo sa najkvalitetnijim i isključivo registrovanim materijalom na tržistu efekat je zagarantovan i traje od 12 do 18 meseci. Nakon ovog perioda hijaluronska kiselina počnje da se resorbuje i potrebno je ponoviti proceduru.

Kako se izvodi aplikacija hijaluronskih filera?

Nakon aplikovanja loklalne anestezije u vidu kreme ili gela na tretirano područje dermalni fileri se injektuju u kožu potpuno bezbolno i komforno po pacijenta. Efekat ove procedure se vidi odmah, a nema nikakvog perioda oporavka.

Koji su efekti intervencije?

Efekat je podmlađen, zdrav izgled lica a bore su izbrisane na prirodan nacin. Ukoliko se tretiraju usne, one postaju iskonturisane i dobijaju na volumenu.

Kao neželjeni efekat na usnama nakon same intervencije može da se javi otok i podlivi koji prolaze za nekoliko dana.