Predstavljamo vam Oral-B Genius X električnu četkicu za zube

STROGA PREMA KARIJESU NEŽNA PREMA DESNIMA !

Naša porodica svakodnevno koristi Oral-B električne četkice više od 10 godina. Rezultati su vrlo jasni i vidljivi pa svima toplo preporučujemo. Za pacijente smo obezbedili Oral-B Genius X četkicu kao demonstracioni model kako bi se upoznali sa mogućnostima i prednostima ove superiorne četkice. U ordinaciji možete da probate četkicu i da dobijete detaljna objašnjenja i uputstva a ovde ćemo vas upoznati sa osnovnim karakteristikama. Četkica koristi sve do sada primenjene tehnologije zajedno pulsaciju, oscilaciju i rotaciju. Napredna Oral-B 3D tehnologija pranja zuba – pulsacije razbijaju strukture dentalnog plaka a pokreti oscilacije i rotacije uklanjaju zubni plak do 100% više nego obične manuelne četkice. Mala i okrugla glava četkice obuhvata zub sa svih strana i doseže do svakog zuba čime je efikasnost pranja zagarantovana.

Četkica je namenjena za sve odrasle osobe čak i one najzahtevnije pacijente sa implantatima, fiksnim ortodontskim aparatima i recesijama gingive. Ima 6 različitih režima rada koji u kombinaciji sa različitim nastavcima za pranje zuba ispunjavaju sve zahteve i uslove. Lako, pritiskom na dugme možete da odaberete dnevni (standardni) režim pranja, intenzivni, nežni, zatim režim za beljenje zuba, masažu desni i čišćenje jezika. Jednostavno pronađete koji vam režim rada najvise odgovara. Ja volim da kombinujem standardni režim sa Cross Action nastavkom ili intenzivni režim sa Sensi Ultra Thin nastavkom za pranje. Nakon 2 minuta pranja zuba završavam sa masažom desni i čišćenjem jezika.

Sledeća bitna stvar i po čemu se izdvaja od ostalih je Gum Guard sistem. Reč je o trostrukoj kontroli pritiska za potpunu zaštitu gingive i nežno pranje. Pri jakom pritisku na dršci se pali crveno svetlo  sto je signal za smanjenje pritiska a četkica automatski smanjuje brzinu, zaustavlja pulsacije i prebacuje u Sensitive mod.

Tajmer integrisan u dršci četkice pomaže vam da perete zube 2 minuta kao što stomatolozi preporučuju, a svakih 30 sekundi oglasiće se alarm u vidu vibracije i svetlosnog signala koji vas upozorava da promenite zonu pranja. Takođe, pomoću aplikacije na vašem mobilnom telefonu ili tabletu možete vizuelno da pratite pranje po segmentima. Četkica poseduje detekciju položaja i usmerava vas da prilikom pranja ne preskočite ni jednu zonu. Kada smo kod aplikacije ima više zanimljivih stvari. Recimo belezi se vreme i trajanje svakog pranja zuba, prevelik pritisak na zube i gingivu, preskočeni zubi… Tu je i upozorenje za zamenu nastavka za pranje, SmartRing da personalizujete boju četkice pomoću LED-a od 12 boja, da prihvatate razne zadatke i dobijate medalje a sve sa ciljem motivacije i podizanja oralne higijene na veći nivo.

U pakovanju se nalazi četkica sa nastavcima za pranje zuba, punjač, držač za mobilni telefon i posebno intersantna putna kutija koja je ujedno i punjač četkice. Poseduje i usb priključak pa istovremeno možete da punite telefon ili tablet. Baterija je dobra, brzo se puni i traje 15ak dana. Bitno je napomenuti da četkica radi sa punom snagom sve dok se ne pojavi signal za punjenje – sa pražnjenjem baterije ne slabi snaga i moć četkice.