Predstavljamo vam Oral-B Genius X električnu četkicu za zube

STROGA PREMA KARIJESU NEŽNA PREMA DESNIMA

Naša porodica svakodnevno koristi Oral-B električne četkice više od 10 godina. Rezultati su vrlo jasni i vidljivi pa svima toplo preporučujemo. Brojna istraživanja u svetu pokazuju da se sa električnim četkicama bolje održava oralna higijene i znatno se smanjuje prisustvo karijesa i gingivitisa. Takođe upotreba električnih četkica je svakodnevo u porastu, naročito u razvijenijim zemljama. Za pacijente smo obezbedili najnoviju Oral-B Genius X četkicu kao demonstracioni model kako bi se upoznali sa mogućnostima i prednostima ove superiorne četkice. U ordinaciji možete da probate četkicu i da dobijete detaljna objašnjenja i uputstva a ovde ćemo vas upoznati sa osnovnim detaljima. Četkica koristi sve do sada primenjene tehnologije zajedno pulsaciju, oscilaciju i rotaciju. Reč je o naprednoj Oral-B 3D tehnologiji pranja zuba – pulsacije razbijaju strukture dentalnog plaka a pokreti oscilacije i rotacije uklanjaju zubni plak do 100% više nego obične manuelne četkice. Mala i okrugla glava četkice obuhvata zub sa svih strana i doseže do svakog zuba.

Četkica je namenjena za sve odrasle osobe čak i one najzahtevnije pacijente sa implantatima, fiksnim ortodontskim aparatima, mostovima, krunicama i recesijama gingive. Ima 6 različitih režima rada koji u kombinaciji sa različitim nastavcima za pranje zuba ispunjavaju sve zahteve i uslove. Pritiskom na jedno dugme možete da odaberete dnevni (standardni) režim pranja, intenzivni (profesionalni), nežni, zatim režim za beljenje zuba, masažu desni i čišćenje jezika. Jednostavno pronađete koji vam režim rada najvise odgovara. Ja volim da kombinujem standardni režim sa Cross Action nastavkom ili profesionalni režim sa Sensi Ultra Thin nastavkom za pranje. Nakon 2 minuta pranja zuba nastavljam sa masažom desni i čišćenjem jezika.

Sledeća bitna stvar i po čemu se izdvaja od ostalih je Gum Guard sistem. Reč je o trostrukoj kontroli pritiska za potpunu zaštitu gingive i nežno pranje. Pri jakom pritisku na dršci se pali crveno svetlo sto je signal da smanjimo pritisak a četkica automatski smanjuje brzinu, zaustavlja pulsacije i prebacuje u Sensitive mod.

Tajmer integrisan u dršci četkice pomaže vam da perete zube 2 minuta kao što stomatolozi preporučuju, a svakih 30 sekundi oglasiće se alarm u vidu vibracije i svetlosnog signala koji vas upozorava da promenite zonu pranja. Takođe zahvaljujući bluetooth vezi, pomoću aplikacije na vašem mobilnom telefonu ili tabletu možete vizuelno da pratite pranje po segmentima. Četkica poseduje detekciju položaja i usmerava vas da prilikom pranja ne preskočite ni jednu zonu. Kada smo kod aplikacije ima više zanimljivih stvari. Recimo beleži se vreme i trajanje svakog pranja zuba, kompletna statistika, prevelik pritisak na zube i gingivu, preskočeni zubi… Tu su i upozorenje za zamenu nastavka za pranje, Smart Ring da personalizujete boju četkice pomoću LED-a od 12 boja, izazovi za koje dobijate medalje a sve sa ciljem obuke, motivacije i podizanja oralne higijene na veći nivo.

51OCiL3lJBL._AC_SL1100_

U pakovanju se nalazi četkica sa nastavcima za pranje zuba, punjač, držač za mobilni telefon i posebno intersantna premium putna kutija koja je ujedno i punjač četkice. Poseduje i usb priključak pa istovremeno možete da punite telefon ili tablet. Litijum-jonska baterija je dobra i traje 15ak dana. Bitno je napomenuti da četkica radi punom snagom sve dok se ne pojavi crveni signal za punjenje – sa pražnjenjem baterije ne slabi snaga i moć četkice. 

Na kraju, kao osoba koja je do sada koristila 10ak različitih modela Oral-B električnih četkica moram priznati da je ova jedna od najboljih. Stari proveren kvalitet sa unapređenom tehnologijom i pametnim funkcijama je svrstavaju u sami vrh. O tome svedoče i dobe ocene i komentari korisnika širom sveta. 

Ultratanka vlakna ukljanjaju do 100% plaka i unapređuju zdravlje desni. Koristi se i kod osoba sa implantatima i fiksnim ortodontskim aparatima.

Uklanja do 100% plaka vlaknima koja prodiru u međuzubne prostore jer su postavljena pod uglom od 16 stepeni.

Izbeljuje zube uklanjanjem površinskih fleka.

Mala glava prilagođena deci sa omiljenim Disney motiima.

DenTim Gavrilović

Stomatološka ordinacija